čtvrtek 27. listopadu 2014

Pozdravení andělské

Spolu s oním telegramem z roku 1939 jsem koupila také tento starý obrázek se základní modlitbou - Pozdravením andělským:
Zdá se mi, že zejména v poslední době je ten svět čím dál tím víc šílený, zprávy o krutostech, válkách, nemorálnostech, které se dějí na všech kontinentech, mne hodně děsí. Řečeno spolu s Hamletem "vymknuta z kloubů doba šílí" a tak bych byla ráda, kdyby opravdu někdo za nás prosil, aby se svět úplně nezvrhl do zkázy...
To je původní cena telegramu i svatého obrázku z antikvariátu
Hodně pohody

středa 26. listopadu 2014

Sněhuláček

je také uháčkovaný,  jen čepičku má upletenou. Škoda, že není tak dobře vidět přes háčkovanou šálu. Ještě dostal koště a stal se hlavním prvkem zimní dekorace, kterou jsme s Evou a Gabi v sobotu udělaly. Je to jednoduché - stačí mít staré umělé smrkové větvičky, několik borových, modřínových a smrkových šišek, ořechových skořápek, pár perliček a tavnou pistoli:








Největší radost z toho tvoření měl kocourek, hned se zmocnil zbylých šišek a ozdůbek, schoval je pod koberec a tvářil se pak jako neviňátko.
Hodně pohody všem

pondělí 24. listopadu 2014

Zvoneček

je uháčkovaný z korálků :

stejně jako tyto dva náramky, určené jako dárek pro dvě malé holčičky:


 
Hodně pohody

sobota 22. listopadu 2014

Háčkované ozdoby

jsem udělala na přání kamaráda, který si koupil malý umělý stromeček na stůl a chtěl na něj podobné ozdoby, které jsem mu kdysi uháčkovala na živý stromeček...









A takhle vypadá to mé večerní "bílé" háčkování všech těch zvonečků, srdíček, vloček a jednoho kapříka  na překrásném starém ubruse po prababičce:



Snad se budou líbit.

Hodně pohody


pátek 21. listopadu 2014

Plechovka

na sušenky je samozřejmě se zimními motivy od J. Hawle na obou  víčkách (i dno plechovky je zakryto víčkem):


A v plechovce jsou nejčastěji sušenky Esíčka - ty mám ráda od dětství, jen se mi zdá, že kdysi chutnaly líp. A u nás zmizí nejdříve ty světlé, skořicové a na kakaové dojde až z nouze. 
Hodně pohody